tirsdag 29. november 2011

"Det trengs ingen Gud for å skape et mirakel"

Popstjerna Miracle har fiksa det! Ho toppar hitlistene og turnerer verda rundt - spelar for fulle hus og lever eit liv andre drøymer om! Det er festar og glans og ho får fleire sider i avisene! Ho er vellukka og vakker og alt er vel fortent...


Rakel er ei kjekk og snill tenåringsjente(16 år) som er aktivt med i det kristne kormiljøet i Bergen.  Ho har ein fin veninnegjeng og ho er litt forelska.
Talentet hennar vert oppdaga på ein konsert med koret. Ho anar ikkje at dirigenten ordnar med audition til Idol.  Ho går rett til topps i den populære talentkonkurransen og  før ho veit av det er ho ein etablert artist! VIPS! Ho må ta mange val som ho eigentleg er for ung til å ta. Ho blir riven med i ein vind og har ikkje eigentleg styringa. Det er ikkje tvil om at ho har eit fantastisk talent, og karriæren hennar er ein einaste stor opptur.
Men ho har gjort ting som ikkje er så bra for ryktet hennar. Dette har pressa sjølvsagt fått nyss i. No må ho framstå som den perfekte stjerna no er. 
Og som svar frå himlen får ho ein mail frå "fortida" med spørsmål om Mirakelet kan koma heim  til Bergen og delta på ein jubileumskonsert for Ten Sing. Det var jo ein uskuldig solist med ei gudegåve i stemma ho eingong var. Dette er den store sjangsen til å gi eit riktig inntrykk.
I tillegg må ho møta ekskjærast og dirigent Johannes att. Dette er ikkje enkelt og me anar at det ligg noko grums under.

Dette er debutromanen til Renate Nedregård, og eg er imponert. Den er godt og enkelt skrive og handlinga er fint bygd opp. Annakvart kapittel er tilbakeblikk til ungdomstida i koret - der me får heile idol-historien. Dei andre kapitla er notid og me får innblikk i stjernelivet som har både gode og vonde sider! Eg hadde trudd at Gud skulle ha ei større rolle i boka. Han er med, men han er ikkje påtrengande.  Dei refleksjonane som Rakel har i forhold til trua si har ein svært logisk og naturleg plass i forteljinga.
Det eg er litt usikker på, er om denne boka er meint som ein peikefinger på korleis det kan gå om "du vel den breie vegen"....Kva trur de?
Det er ein kjekk roman og den går fort å lesa : berre 169 sider!
Set i gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar