torsdag 15. desember 2011

Blod på hendenePELSDYR OG KRIM

I boka "Blod på hendene" møter me Kami og dei andre igjen. Kami har ei fantastisk evne til å rota seg opp i farlege situasjonar og drøy kriminalitet. Så og i denne boka (den fjerde). Kami og Bente er blitt med i ei aksjonsgruppe mot pelsdyroppdrett. Dei bryt seg inn på pelsdyrfarmar om natta for å ta bilete av skadde dyr som lir. Deretter vil dei gå til media. Målet er å få slutt på denne næringa.
Ein av aksjonane går ikkje som planlagt. Dei vert oppdaga og må rømme i natta. Kami vert passa opp av ein skummel type i ein mørk bil. Han vil gjerne gi ho skyss heim. Kami slepp unna, men etter denne hendinga får ho stadig truande tekstmeldingar. Kami og aksjonistgruppa vert helde under oppsikt...
Kami er ei tøff jente og pleier ikkje trekkje seg med det første. Ho brenn for det aksjonsgruppa jobbar for og er ikkje redd for konsekvensar. Det diggar eg!  

Kven er den sleske fyren som sender anonyme  meldingar til Kami?  Kven er det som mobbar Grethe? Kvifor får ikkje Kami seg kjærast sjølv om han verkar interessert?

Eit genialt trekk i denne boka er at me får lesa utdrag frå dagboka til Grethe (dottera på pesldyrfarmen). På denne måten får me presentert problematikken med pelsdyroppdrett frå begge sider - og me som lesarar får eit litt meir nyansert syn, kanskje...?
Boka byr på mykje! Den er for det fyrste knallspennande heile vegen(jippi). Problematikken er aktuell. I tillegg får me ei forelsking, ei kidnapping, narkotikaproblem, misbruk av unge jenter og endå meir!
Likar du krim, vert du ikkje skuffa. Bøkene om Kami og Bente kan lesast uavhengig av kvarandre. Eg vil verkeleg anbefala deg å lesa dei alle saman. Magnhild Bruheim skriv godt og drivande, slik ho pleier. Og HURRA, det er på deilig nynorsk!
 =0)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar