torsdag 30. august 2012

Hockeysveis fører til dårlige rim av Siv Wyller

HIPP HURRA!
HAr du nokon gong sett ei kulare bok?
Har du nokon gong lese ein stiligare boktittel?
Har du nokon gong sett ei meir fantastisk framside (eller, heile omslaget, faktisk!)?

Denne boka er ei gåve - intet mindre!
Eg ler berre av å lesa tittelen.

Boka handlar om den kule og glade frisøren Lazze som forsyner alle med hokeysveis. han klypper og friserer hokey til ALLE høve:
  … hver eneste dag fører Lazze folket og frisyren mot nye høyder. Han klipper hverdagshockey, festhockey, bryllupshockey, begravelseshockey, kontorhockey, bingohockey, krisehockey, hentehockey, friskushockey, kioskhockey, tjukkashockey, dansehockey, kirkehockey, bursdagshockey og kyssehockey. (s. 7)

  Lazze elskar dansebandmusikk og er blodfan av bandet Lasse Stefans. Til kvardags lagar han glade (litt grove) og festlege rim til kundane i frisørsalongen.
  Men Lazze har eit stor problem: når han vert nervøs, vert rima han lagar stygge, sårande og ondskapsfulle. Lazze blir kjempenervøs kvar gong han skal rima til Gunn (ho er den vakraste, den einaste, den viktigaste <3)

  Lazze har dessutan to fiendar. Det er Fru Holm og den skalla presten, han som ikkje går med hockeysveis (av naturlege årsaker)

  Boka er proppa med humor og intrigar, samfunnskritikk og kloke (om enn banale) tankar. Her er det krimgåte, slektshistorie, kjærleiksroman og satire! Alt i boka er motsatt av sånn eg syns det skal vera...det som er teit, er kult!
  Eg diggar den! Denne boka svingar som pokker!

  Kven passar den til?
  Alle, trur eg. Les den og sjå om den passar for deg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar