onsdag 22. mai 2013

Bikkjefaen : Susanne Agerholm

Oj
Denne boka forundra meg!  Eg veit ikkje heilt kva eg skal meina om den. Eg trur at eg eigentleg ikkje likte den i det heile, men ...litt likevel?
Pernille og Pelle. Tvillingar. På grensa mellom barn og ungdom.
Pernille er flink og oppteken av fairtrade. Alt for idealistisk...
Pelle er lat og giddalaus, frekk med mora. Han forlangar å få chips servert medan han ser tv. Han giddar ikkje bli med på fotballtreninga. Foreldra betalar han for å bli med søstera på joggetur to gonger i veka!
Dei lever nokså "små" liv. Dei har ikkje mange vener.
Nede  igata bur ein fyllik som har ein hund. Han er ikkje snill med hunden sin.
Pelle og Pernille vil redda den hunden. Dei vil ha hunden.

Eg vil ikkje røpa meir av historien. Men eg kan fortelja at me må innom MANGE og STORE tema i denne boka! Spisevegring, dyremishandling, familieforhold, brennevin, hundehald, oppdragelse, fysiske og psykiske overgrep, det å sei unnskyld, det å ha ein sunn livsstil, korleis behandla folk med respekt, ungdom og politikk....eg nevner i fleng.
Me er innom så himla mange viktige sider av livet, men berre såvidt innom...eg trur det er det eg misliker? At det blir tatt for lett på det?
Men boka er ikkje barnsleg. Eg syns  ikkje at den er lettlest.
Den er heller knapp.
Som lesar må du tenke sjølv... (kanskje det er vanskelig for meg?!)
Var denne boka god?
Eg veit ikkje. Den var iallefall noko nytt! Eg har ikkje lese noko liknande før! Litt som på film: at bildene er der, men du må tenke og forstå handlinga for å få noko ut av forteljinga! Nett det er veldig kult!
Les og finn det ut sjølv!
Den (skal) passa for ungdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar