torsdag 10. mai 2012

Sangen om en brukket nese av Arne SvingenDen fantastiske Arne Svingen har klart det igjen! HURRA for denne boka!
"Sangen om en brukket nese" er sangen om Bart. Han er 13 år og faktisk oppkalt etter Bart Simpson (Haha!). 
DIGGBAR BARNE/UNGDOMSBOK
Bart har ikkje noko enkelt liv.
Han bur ilag med mora si i ein bitteliten og svært shabby leilighet i eit belasta strøk. I oppgangen deira ligg det stadig brukte sprøyter.  Ambulansen kjem ofte dit og hentar folk som har tatt overdose. Bart si mor jobbar ikkje. Ho er svært overvektig og ho har alkoholproblem. Ho går ut om nettene og det er slett ikkje alltid Bart får mat, for mora gløymer at dei treng det. Mormor kjem av og til på besøk. Då lyg dei til henne slik at ho skal tru at mamma er i jobb og at dei snart skal flytta til ein betre stad.

Bart har ingen vener. På skulen er han ein av dei minst populære. Han er liten og veldig tynn. Han går på boksing, mest for å glede mora som gjerne vil ha ein tøffing i huset.
Han veit ikkje kven faren er, og han gjer faste søk på google for å finna han.
Men  sjølv når alt ser svart ut, syns ikkje Bart synd i seg sjølv. Han har alltid meint at ingenting blir betre av å vera negativ, så Bart er ganske glad og positivt innstilt til det meste. Dagane kan berre bli betre.
Bart er glad i opera. Og han kan synga sjølv! Men berre når han er åleine innelåst på do.
No skal det vera sommaravslutning, og Bart rotar seg inn i eit opplegg der han skal stå på scenen og synge for ein heil sal...
Og så er det Oda. <3 
Oda som ikkje kan halda på ein einaste hemmelighet, men som har eit stort smil og mange tenner.

SANGEN OM EN BRUKKET NESE - ei knallbra bok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar