fredag 18. mai 2012

VERDENSREDDERNE av Simon StrangerLyst til å gjøre en forskjell?

Lyst til å forandre noe?

Kontakt Verdensredderne.

www.verdensredderne.blogspot.com

Eller: Les denne boka! 

Simon Stranger har klart å skriva ei kjekk, opplysande, medrivande, ærleg og ikkje minst viktig ungdomsbok! 
Emilie er 17 år
(Ja, det er den samme Emilie som me møter i boka "Barsakh" som Stranger gav ut i 2009)
Ho er ei normal tenåringsjente, oppteken av å vera fin og å ha den riktige kjolen på den riktige festen. Men ein dag ho er ute for å shoppe, ser ho ein gut som klistrar klistremerke på t-skjortene i butikken. Det står: "Kos deg med T-skjorten. Slavene som sydde den gjorde det ikke."
Emilie blir nyfiken og vert etterkvart kjent men Antonio, som guten heiter. Ho vert med i aktivistgruppa hans - dei vil redda verden, eller i det minste gjera ein forskjell!

Denne boka er smart! Samtidig som me får romantikk, sjalusidrama, action og spenning, er den spekka med opplysningar om korleis stoda er for barn rundt i verda. Det fins barn som slavar på fabrikkar. Det fins mykje som er urettferdig i verda vår, og denne boka peikar på noko av det. Den visar oss ei tydeleg peikefing (og det har me jo ganske godt av, me som flottar oss med ting som  iPhone, iPad, iPod etc etc).  Eg syns at forfattaren er ein kunstnar som klarar å belæra oss og kritisera oss, utan at me sit att med ei kjensle av å vera dårlege menneske. Den kjensla som eg sat att med, var i alle fall at eg har lyst til å bli eit betre menneske! 
Kunst!
Det er ikkje verst!

Den passar godt for både gutar og jenter på ungsomskulen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar